Składniki:
Spód:
biszkopty podłużne lub okrągłe
Formę o wymiarach 24 x 28 cm wyłożyć folią spożywczą i ułożyć biszkopty.
Masa jogurtowa:
1200 g jogurtu naturalnego (3 kubki po 400 g)
200 g jagód
4-5 łyżek cukru pudru
4 łyżki żelatyny
100 ml gorącej wody
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i zostawić do ostygnięcia. Jagody zmiksować z cukrem pudrem, dodać do jogurtu, wymieszać. Następnie dodać ostygniętą żelatynę i całość zmiksować. Masę wylać do formy na biszkopty i wstawić do lodówki, aby stężała.
Galaretka jagodowa:
150 g jagód
4 łyżki cukru pudru
4 łyżeczki soku z cytryny
1/2 szkl. wody
3 łyżeczki żelatyny
50 ml gorącej wody
Żelatynę zalać gorącą wodą, rozpuścić i ostudzić. Jagody, cukier, sok z cytryny i wodę zmiksować w blenderze na mus. Dodać ostudzoną żelatynę i wymieszać. Galaretkę wylać na zastygniętą masę i wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Ommm *.* Wygląda smakowicie *__*
OdpowiedzUsuńhttp://silvija14.blogspot.com/
Dzieki ; ) I odwiedzimy .
UsuńSmakowicie :)
OdpowiedzUsuńSuper :D
OdpowiedzUsuńDzięki ; )
UsuńPysznie wygląda!! :)
OdpowiedzUsuńhttp://kazdy-ma-jakiegos-bzika.blogspot.com/
Dzięki i odwiedzimy ; ) I zapraszamy do częstszego odwiedzania nas ; )
UsuńPrzepysznie wygląda *.* jestem ciekawa jak smakuje ^^
OdpowiedzUsuńwww.KateClay.blogspot.com
Zapewne wyśmienicie.
Usuńcudownie to wygląda !
OdpowiedzUsuńhej miło się czyta ;)
OdpowiedzUsuńi ciekawie ^^
obserwuje ;>
http://izey-izabella.blogspot.com/
Odwdzięczymy się : )
UsuńMasz świetnego bloga :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie takie blogi lubię najbardziej! :D
Z przyjemnością dołączam się do obserwatorów ;)
Dzięki !
UsuńPs. Jesteśmy cztery : )
Pysznie wygląda, aż mam ochotę na coś słodkiego :D
OdpowiedzUsuńwww.seellow.blogspot.com
Dzięki ! ; >
UsuńSuper, szkoda, zę nie z truskawkami, bo nie przepadam za jagodami :3
OdpowiedzUsuńjeśli możesz wyłącz weryfikację obrazkową, bardzo utrudnia zycie:)
Oczywiście postaramy się zmienić jeszcze kilka rzeczy na naszym blogu, jeszcze nie wszystko jest nam dobrze znane, bo jesteśmy tu od niedawna ; ) Mamy nadzieję, że z biegiem czasu uda nam się udoskonalić bloga.
UsuńPozdrawiam
Lukrencja
Ja robiłam niedawno Panna Cotte z sosem jagodowym:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam jagody :)
Zapraszam do mnie: http://truskawka-smerfetka.blogspot.com/
Odwiedzimy ; )
Usuńwygląda obłędnie!!
OdpowiedzUsuńKoniecznie wypróbuj ! ; )
UsuńWygląda smakowicie ;D
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis, wygląda mega apetycznie ! :)
OdpowiedzUsuń